Stresszoldó jóga kezdőknek a Team Fitnessben!

Stresszoldó jóga kezdőknek a Team Fitnessben!

Stresszoldó jóga kezdőknek a Team Fitnessben!


Szeretnél egy olyan edzésformát, ami a testednek, lelkednek és mentális állapotodnak egyaránt segít? A jóga kezdőknél is hamar pozitív hatásokat hoz, hogy minden téren megtaláld az egyensúlyt!


A jóga jótékony hatásai a testre

A jóga kezdőknek is ajánlott, hiszen nem kell hozzá gyakorlat vagy edzettség. A jógával az izmaid fokozatosan fejlődnek és épülnek fel, így az órák alatt folyamatosan alakul a tested, mígnem hajlékony és rugalmas leszel. Első órán talán még a lábujjad sem tudod megérinteni, de idővel észreveszed, hogy a tested teljesen ellazul. Egy idő után pedig még az eleinte lehetetlennek tűnő pózok is gond nélkül menni fognak.

Gerincjóga

A gerincjóga óráink célja, hogy a stresszoldó jóga nyújtások során a gerinced természetes állapota is helyreálljon. Ha eddig gyakran fájt a hátad vagy csípőd, és ez a hétköznapokban is akadályozott a mozgásban, a gerincjógával végre ennek is búcsút mondhatsz. Emellett a vérkeringésed is javul, ami a vércukor szintedre és vérnyomásodra is pozitív hatással van.

Felfrissülés a léleknek

A jóga nem csak a tested lazítja el, hanem a hétköznapokban felgyűlt feszültséget is segít kiadni. A spirituális háttér mellett kutatások is bizonyítják, hogy a jóga segít megszüntetni a depressziót, szorongást, és mentálisan is edzetté tesz. Ha nehezen megy az alvás, a jóga kezdőként is beépíthető az esti rutinodba. Vannak kifejezetten elalváshoz hasznos stresszoldó jóga pózok, amiket bármikor elővehetsz, hogy többé ne legyen gondod a nyugodt alvással.

Hatha jóga

A tradicionális hatha jógaóra megtanít a jógapózokra, és a helyes légzési technikára. Ezek a pozitúrák nagyon sokrétűek, és a relaxáló lazítások mellett vannak nyújtások, amik feltöltenek energiával és lendületet visznek a napodba. A meditációra is hangsúlyt fektetünk, ami egyensúlyt teremt a test és a lélek közt. Ettől javulni fog a fókuszálási képességed, és a stresszoldó jógával elengedheted a felgyülemlett negatív érzéseket, így lélekben is teljesen ellazulhatsz.

Akár a tradicionális része vonz, akár a fizikai javulás miatt szeretnéd a jógát az életedbe vinni, számtalan pozitív módon hathat rád. A gerinc- és hatha jóga kezdőknek és haladóknak egyaránt elérhető a Team Fitness óbudai edzőtermében. Próbáld ki Te is!