Köredzés, funkcionális köredzés

A köredzés az egyik legsokszínűbb óráink közé tartozik. Egy nagyon hatékony mozgásforma, ahol változatos gyakorlatokkal találkozhatsz. Mindegy milyen erőnléttel rendelkezel, mert bármilyen szinten végezhetőek a gyakorlatok!

Egy magas intenzitású, multifunkcionális óratípust kell elképzelned, ami magába foglalja az aerobic edzések és a súlyzós edzések előnyeit. Legyen a kitűzött célod a zsírégetés, az alakformálás, az izomépítés vagy az állóképességed javítása a köredzés a legjobb választás lesz számodra! 

Mire számíthatsz?

A bemelegítést követően az edző meghatározza, hogy az adott órán milyen feladattípusok tesznek ki egy kört. A körön belül állomások kialakítása történik meg: minden állomáson más-más gyakorlatot kell végezned, mindig különböző izomcsoportokra helyezve a hangsúlyt. A körön belül az állomások között nem tartunk szünetet. Egy teljes kör elvégzése után jöhet egy szusszanásnyi pihenő, amit újabb körök elvégzése követ, egészen az óra végéig.

 A funkcionális edzés abban különbözik a sima köredzéstől, hogy a testet egységként kezeli.  Itt a hangsúly azon van, hogy minden főbb izomcsoportra dolgozunk, az egész testet átmozgatva.  Emiatt intenzívebbnek érezheted, mint a sima köredzést, de az óra felépítése teljesen megegyezik mindkét esetben.